Uit onderzoek is gebleken dat het overgrote deel van de vrouwen het ontzettend leuk zouden vinden wanneer hun man wat romantischer zou zijn. Hier ligt dus echt een grote kans voor ons mannen, want wie wil zijn meisje nou niet gelukkig maken. 

Het werd dus hoog tijd voor een artikel waarin de vraag: wat vinden vrouwen romantisch? eens duidelijk wordt beantwoordt waardoor wij gaan begrijpen wat die vrouwen nou precies van ons “macho” mannen verwachten. 

Mocht je trouwens nog wat motivatie nodig hebben om jezelf om te scholen naar de full-time romanticus waar je vrouw van droomt:

Een ding is in ieder geval zeker, wanneer je een vrouw op een romantische manier verwend zoals zij graag zou willen, is ze uiteindelijk meestal ook een stuk spannender in de slaapkamer zullen we maar zeggen.

Misschien wil ze je nu wel eens verrassen in die pikante lingerie set die je lang geleden voor haar kocht, maar die ze nog nooit heeft aangetrokken 😉.

Sorry, dit moest even, maar we wisten wel dat dit je aandacht zou trekken dus nu je wakker bent kunnen we beginnen met jouw opleiding tot dé casanova van de 21ste eeuw:

We beginnen eerst om uit te leggen wat de meeste vrouwen romantisch vinden en geven je vervolgens een aantal leuke en spannende opdrachten waarmee je haar (weer) helemaal voor je zult winnen.

Natuurlijk is het per vrouw verschillend wat ze precies romantisch vinden en zul je een beetje moeten testen of vragen waar jouw vrouw van houd, maar onderstaande dingen worden in ieder geval door veel vrouwen als romantisch ervaren:

AANDACHT

Wat vrouwen aangeven het meest nodig te hebben van hun man is oprechte aandacht voor wat ze te vertellen heeft. Voor ons mannen is het soms lastig om naar haar verhaal te luisteren omdat een vrouw over het algemeen anders communiceert dan een man, maar maak hier elke dag even tijd voor vrij zodat ze zich gesteund voelt.

Je hoeft natuurlijk geen uren te luisteren naar elk detail wat ze die dag gedaan heeft (sorry dames, maar jullie hebben die neiging), maar even 10 minuten of een kwartier je volledige focus op haar houden zodat je weet wat er in haar leven speelt en hoe ze zich voelt zal ze ontzettend waarderen.

KAARSEN

Welke romantische activiteiten je samen ook gaat doen, volgens vrouwen is kaarslicht een onmisbaar onderdeel van de romantische ervaring. Niemand ziet er goed uit onder een felle witte spot, maar in het kaarslicht komt elke vrouw (en man) het best tot zijn recht. Wanneer je ook nog eens kaarsen in haar favoriete geur neemt, dan voeg je nog een belangrijke dimensie toe aan de romantiek.  

GEEF HAAR EEN HEERLIJKE MASSAGE

Een heerlijke voet- of complete lichaamsmassage met een heerlijke massageolie na een dag hard werken, of als inleiding van een romantische avond samen zal het bij veel vrouwen goed doen. Ze zal hiermee volledig tot rust komen en door haar liefdevol en sensueel te masseren bouw je ook direct een seksuele spanning op tussen jullie beiden.

SAMEN BADDEREN

Wanneer je de beschikking hebt over een bad, dan kun je haar perfect verrassen door samen een heerlijk schuimend en geurend bad te nemen. Zorg hierbij ook voor wat kaarslicht, zwoele muziek en iets lekkers te drinken en geniet samen van het weldadige gevoel van een heerlijk warm bad.

KOOK VOOR HAAR

De liefde van de man gaat door de maag wordt er altijd gezegd, maar ook vrouwen zijn er dol op wanneer hun partner een lekkere maaltijd voor ze op tafel zet. Als je een beetje kunt koken dan is een romantisch dinertje voor 2  zeker aan te raden om een vrouw mee te verblijden.

HUISHOUDELIJK WERK

Sorry mannen, het is misschien niet het eerste wat in ons opkomt bij romantiek maar vrouwen geven massaal aan dat zij het zeer romantisch vinden wanneer we helpen in het huishouden.

KLEINE GEBAARTJES

Veel vrouwen zeggen het enorme te waarderen wanneer hun partner kleine lieve dingetjes voor hen doet waardoor ze het gevoel krijgen gewaardeerd te worden. Denk hierbij aan een lief berichtje op een beslagen badkamerspiegel of een klein briefje in haar broodtrommel waarop je zegt hoeveel je van haar houd.

EEN BOSJE BLOEMEN

Ben jij zo’n man die denkt dat je alleen bloemen moet kopen wanneer je iets goed te maken hebt? Foei kerel, veel vrouwen vinden het fantastisch wanneer je haar af en toe verrast met een mooi bosje bloemen. Het fleurt jullie huis op en geeft aan dat je aan haar denkt.

ROMANTISCH UIT ETEN

Lekker samen uit gaan eten in een goed restaurant staat bij vrouwen ook hoog op de lijst van romantische dingen. Ga hierbij niet in je dagelijkse kleding maar zorg dat je er op je best uitziet. Vrouwen vinden het ook fijn om met hun man te pronken wanneer hij er goed uitziet.

EEN WEEKENDJE WEG

Een weekendje weg in een mooie hotelkamer, appartement, huisje of luxe suite bied je de mogelijkheid om een heleboel romantische dingen te combineren en is dan ook een van de favoriete romantische bezigheden van vrouwen en laten we eerlijk wezen, ook van mannen natuurlijk. Wie wilt er nou niet een compleet weekend stressvrij zijn vrouw of vriendin verwennen en door haar verwend worden.

Minimaal een of twee keer per jaar een weekendje weg gaan met z’n tweeën is in onze ogen een van de allerbeste manieren om weer even de volledige aandacht op elkaar te vestigen en gewoon even zorgeloos van elkaar te genieten. Maak hier gewoon tijd en financiën voor vrij, want dat zal jullie relatie zeker ten goede komen.   

Een reactie op “Wat vinden vrouwen romantisch?

  1. Pingback: Een betoverende oudejaarsavond in bed: Tips voor romantische verrassingen - Romantisch-kadootje

Reacties zijn gesloten.

De waardering van www.romantisch-kadootje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 342 reviews.